Consulten

Consulten

Dragen met een draagdoek is niet moeilijk. Met de juiste oefening kan iedereen het leren. Een consult helpt je daarbij.

Draagconsult
Tijdens een draagconsult leer ik jou één draagtechniek volledig onder de knie te krijgen. Dit doen we met het gebruik van een speciale draagpop. We nemen de methode stap voor stap door zodat je precies weet wat je moet doen. Uiteindelijk sluiten we het consult af door je eigen kindje te dragen.

Pasconsult
Hierbij kun je verschillende dragers proberen en passen. Als je de juiste hebt gevonden leer ik je hoe je hem goed moet gebruiken en afstellen.

Meekijkconsult/ Bijspijkerconsult
Je draagt je kindje al regelmatig met een bepaalde knoop of drager, maar bent er nog niet helemaal zeker over? Het is dan mogelijk om een kort consult te boeken zodat ik je help met puur de puntjes op de i te zetten. Ik kijk dan met je mee en geef je de benodigde tips & tricks. Je betaalt per kwartier (€ 7,50) met een starttarief van €15,- dus als we snel klaar zijn kost het niet zo veel. Het liefst is dit bij mij thuis. Heb je liever dat ik bij jou thuis kom dan is het starttarief €30,-.

Duoconsult
Wil je graag samen met je partner, zus, vriendin of (schoon)moeder meer over dragen te weten komen, leren knopen of dragers uitproberen? Boek dan een dubbelconsult. Ben je met een groepje kijk dan eens voor een workshop. Prijs voor een duoconsult is €50,- per uur.

Draagdoeken en dragers
Ik heb verschillende doeken en dragers die je kunt proberen, namelijk:
– Marsupi geschikt vanaf geboorte tot maat 74/80
– BabyBjorn one geschikt vanaf maat 56 tot 86
– Tula Free to Grow geschikt vanaf geboorte tot maat 86/92
– Tula Free to Grow half buckle vanaf geboorte tot maat 86/92
– Hoppediz hoptye geschikt vanaf geboorte tot 86/92
– Hoppediz Bondolino Plus geschikt vanaf geboorte tot maat 86
– Hoppediz nabaca geschikt vanaf geboorte tot kleuter door verschillende rugpanden
– Integrababy maat 1 geschikt vanaf geboorte tot 86
– Kokadi taitai geschikt vanaf geboorte tot maat 92
– ByKay meitai deluxe geschikt vanaf geboorte tot maat 92-98
– Kubeko torso drager geschikt vanaf 3 maanden tot kleuter
– Integrababy solar van maat 86 tot 98 ideale vakantiedrager, klein, UV-werend en sneldrogend
– Boba Air vanaf maat 62/68 ideale vakantie drager doordat hij heel licht is en op te vouwen
– Tula Toddler carrier geschikt vanaf maat 86-92 tot 104
– Integrababy maat 3 vanaf maat 98 tot 116
– Rose and Rebellion Big Kid van maat 104 tot 122
– Verschillende geweven en rekbare draagdoeken en ringslings
Maar uiteraard kun je ook je eigen doek of drager gebruiken. Ik heb regelmatig tweedehands doeken te koop, als je hier interesse in hebt geef dit dan aan mij door dan neem ik ze mee.

Alle dragers en doeken zijn te huur voor €7,50 per week met een borg van €50,- wat je weer terug krijgt op moment van inleveren en de drager/doek is nog in dezelfde staat als hoe je hem hebt meegekregen. Na een consult zijn de kosten voor het huren van een drager €5,- per week, een doek mag je kosteloos na een consult lenen voor een week. Daarna € 5,- per week.

Na verhuur hoef je de doek, drager niet te wassen. Ik doe dit zelf.

Oefenen met…
Tijdens een consult oefenen we met een speciale draagpop die in lengte en gewicht op een echte baby lijkt. Tijdens het oefenen met de pop is het handig om iemand in de buurt te hebben die op je eigen kindje kan passen zodat wij ons kunnen concentreren op het knopen. Behandel de pop ook als een echte baby want ze zijn erg kwetsbaar en kostbaar.

Waar?
Een consult kan aan huis of bij mij thuis plaatsvinden. Binnen de Drechtsteden reken ik geen reiskosten. Daarbuiten reken ik € 0,38 per km bovenop de consultprijs.Het starttarief voor een consult bij jou thuis is €30,- bij mij thuis is dit €15,- Knoopconsulten met newborns doe ik eigenlijk altijd bij jou thuis.

Kosten
De kosten voor een consult zijn afhankelijk van de tijd waarin we bezig zijn. Een standaardconsult duurt gemiddeld 1,5 uur en kost €45,- daarna €7,50 per kwartier extra dat we bezig zijn.
De kosten voor een kortconsult is maximaal 1 uur en kost €30,- daarna €7,50 per kwartier extra dat we bezig zijn.
Een meekijk consult kost het startarief en daarna €7,50 per kwartier extra dat we bezig zijn.
Een standaard duo-consult kost €75,- en een kort duo-consult €50,- en daarna €12,50 per kwartier dat we extra bezig zijn.