Consulten

Consulten

Dragen met een draagdoek is niet moeilijk. Met de juiste oefening kan iedereen het leren. Een consult helpt je daarbij.

Draagconsult
Tijdens een draagconsult leer ik jou één draagtechniek volledig onder de knie te krijgen. Dit doen we met het gebruik van een speciale draagpop. We nemen de methode stap voor stap door zodat je precies weet wat je moet doen. Uiteindelijk sluiten we het consult af door je eigen kindje te dragen.

Pasconsult
Hierbij kun je verschillende dragers proberen en passen. Als je de juiste hebt gevonden leer ik je hoe je hem goed moet gebruiken en afstellen.

Meekijkconsult/ Bijspijkerconsult
Je draagt je kindje al regelmatig met een bepaalde knoop of drager, maar bent er nog niet helemaal zeker over? Het is dan mogelijk om een kort consult te boeken zodat ik je help met puur de puntjes op de i te zetten. Ik kijk dan met je mee en geef je de benodigde tips & tricks. Je betaalt per kwartier (€ 7,50) dus als we snel klaar zijn kost het niet zo veel. Het liefst is dit bij mij thuis.

Duoconsult
Wil je graag samen met je partner, zus, vriendin of (schoon)moeder meer over dragen te weten komen, leren knopen of dragers uitproberen? Boek dan een dubbelconsult. Ben je met een groepje kijk dan eens voor een workshop.

Draagdoeken en dragers
Ik heb verschillende doeken en dragers die je kunt proberen, namelijk:
– Tula Free to Grow geschikt vanaf geboorte
– Emeibaby geschikt vanaf geboorte
– Hoppediz Bondolino geschikt vanaf geboorte tot maat 86
– Marsupi geschikt vanaf geboorte tot maat 74/80
– Kokadi taitai geschikt vanaf geboorte
– ByKay meitai deluxe geschikt vanaf geboorte tot maat 92-98
– Kubeko torso drager geschikt vanaf 3 maanden tot kleuter
– Tula standaard geschikt zonder insert vanaf maat 62/68*
– Boba Air vanaf maat 62/68 ideale vakantie drager doordat hij heel licht is en op te vouwen
– Tula Toddler carrier geschikt vanaf maat 86-92
– Verschillende geweven en rekbare draagdoeken en ringslings
Maar uiteraard kun je ook je eigen doek of drager gebruiken.
*met insert vanaf de geboorte maar ik vind zelf dat er dan andere dragers meer geschikt zijn

Alles dragers en doeken zijn te huur voor €7,50 per week met een borg van €50,- wat je weer terug krijgt op moment van inleveren en de drager/doek is nog in dezelfde staat als hoe je hem hebt meegekregen. Na een consult zijn de kosten voor het huren van een drager €5,- per week, een doek mag je kosteloos na een consult lenen voor een week. Daarna € 5,- per week.
We hebben ook diverse draagvesten in de verhuur voor €7,50 per week en met een borg van €25,- wat je weer terug krijgt op het moment van inleveren en het vest is nog in dezelfde staat als hoe je hem hebt meegekregen.
Na verhuur hoef je de doek, drager of vest niet te wassen. Ik doe dit zelf.

Oefenen met…
Tijdens een consult oefenen we met een speciale draagpop die in lengte en gewicht op een echte baby lijkt. Tijdens het oefenen met de pop is het handig om iemand in de buurt te hebben die op je eigen kindje kan passen zodat wij ons kunnen concentreren op het knopen.

Waar?
Een consult kan aan huis of bij mij thuis plaatsvinden. Binnen de Drechtsteden reken ik geen reiskosten. Daarbuiten reken ik € 0,38 per km bovenop de consultprijs.

Kosten
De kosten voor een consult zijn afhankelijk van de tijd waarin we bezig zijn. Een standaardconsult duurt gemiddeld 1,5 uur en kost €45,-
De kosten voor een kort consult waarin we bijvoorbeeld alleen met dragers of een meekijkconsult doen duurt maximaal 1 uur en kost €30,-
Een standaard duo-consult kost €75,- en een kort duo-consult €50,-