Dubbeldragen

Dubbeldragen

Dubbeldragen

e6863a8b-cb93-4504-bf65-0aed9762a424Tweeling: De meeste mensen denken bij het krijgen van een tweeling dat voor hen veel dingen niet gaan lukken, waaronder het dragen! Niets is minder waar. En ik als tweelingmama kan het weten 😉
Je kunt beide kindjes tegelijk dragen. Is dat niet zwaar? Als je het goed doet, is dat prima te doen! Zeker fijner dan de kindjes los in je armen. Het meest voorkomende is één kindje op de rug en één kindje op de buik. Maar ook samen in 1 doek op je heupen is erg fijn, zeker als ze nog zo klein zijn.
Maar je kunt natuurlijk ook 1 kindje dragen. Je hebt dan je armen vrij om de ander te verzorgen, bijvoorbeeld verschonen, voeden of in het badje doen. Of hoe tof is het dat jullie nu beiden een kindje kunnen dragen, geen geruzie meer wie met het kindje mag kroelen, gewoon allebei dus!

Dubbeldragen met kindjes met verschillende leeftijden: Ook het dragen van kindjes met 2 verschillende leeftijden en daardoor gewicht of postuur kan heel goed. Meestal draag je dan het zwaardere kindje achter en het lichte kindje voor.

Dubbeldragen kan op veel verschillende manieren. Je kunt 1 lange geweven doek gebruiken, 2 geweven doeken, 1 ergonomische drager en een doek, een meitai en een doek. Kortom genoeg mogelijkheden om te combineren.